გორის საკონსერვო ქარხანა კულა დაგვიკავშირდით | Geo | Eng | Rus
რეცეპტები

ძეხვი დავჭრათ პატარა მოგრძო ნაჭრებად. ყველი დავჭრათ კუბიკებად, ხახვი თხელ რგოლებად, კიტრი თხელ ღერებად. მწვანე ხახვი და ოხრახუში დავკეპოთ. ყველაფერი გადავიტანოთ ღრმა სასალათეში და ერთმანეთში ავურიოთ.

დავჭრათ კომბოსტო,სტაფილო და მწვანე ხახვი.კიბორჩხალას ჩხირები დავჭრათ.პროდუქტები შევურიოთ სიმინდის მარცვლებს,მოვაყაროთ მარილი, შაქარი, დავასხათ მაიონეზი,ლიმონის წვენი და კარგად ავურიოთ.სუფრაზე მიტანის წინ სალათა მოვრთოთ მწვანილით.

სოკო დავარჩიოთ, მოგრძო ნაჭრებად დავხიოთ და წვრილად დაჭრილ ხახვთან ერთად მოვშუშოთ კარაქში ან მცენარეულ ცხიმში. მოშუშულ სოკოს დავუმატოთ დაჭრილი მწვანილი, მწვანე ხახვი, დავასხათ ღვინო და შევავსოთ წყლით ისე, რომ სითხე სოკოს ზედ მოადგეს,  

ხორცი ჩავდოთ ქვაბში, დავასხათ წყალი, დავამატოთ დაფნის ფოთოლი, მარილი და მოვხარშოთ ბულიონი. კარტოფილი დავჭრათ მსხვილად და ჩავყაროთ ქვაბში, დავამატოთ დაჭრილი კომბოსტო. სანამ იხარშება კარტოფილი და კომბოსტო, გავხეხოთ ჭარხალი და მოვშუშოთ 10 წუთის განმავლობაში.

დაჭრილი და გარეცხილი ხორცი დაჭრილ მწვანილთან და მწვანე ხახვთან ერთად ფენა-ფენა ჩავაწყოთ ქვაბში, შიგადაშიგ მოვაყაროთ მარილი და პილპილი. ცოტა მწვანილი მოვიტოვოთ ბოლოს ნედლად ზემოდან მოსაყრელად.

მოხრაკულ ხახვს დავამატოთ ერბო და ტომატი. როცა წამოდუღდება, ჩავაწყოთ შემწვარი მწვადი, დავახუროთ სახურავი და ვადუღოთ ნელ ცეცხლზე.

საშუალო ზომის ქათამი გავასუფთავოთ, დავჭრათ  ნაჭრებად, დავასხათ წყალი და მოვხარშოთ. ჩავხარშოთ ყვავილოვანი კომბოსტოც. მოშუშული ხახვი შევურიოთ ბულიონში, დავამატოთ ლიმონის წვენი, კარგად ათქვეფილი კვერცხის გული და მარილი. სუპს შეგვიძლია დავამატოთ პომიდვრის პიურე ან ტომატი.

ფრინველი დავჭრათ, მოვათავსოთ ქვაბში და მოვშუშოთ. შემდეგ დავაყაროთ სიგრძეზე დაჭრილი ხახვი, დავუმატოთ კარაქი ან ერბო და ერთად მოვხრაკოთ. ტომატი ხორცს დავასხათ და ვხარშოთ 20-25 წუთი. შევაზავოთ წვრილად დაჭრილი სხვადასხვა მწვანილი, წიწაკა და მარილი.

ღვიძლი ერთი სანტიმეტრის სიგრძის ნაჭრებად დავჭრათ, მოვაყაროთ მარილი და შევწვათ ცხიმიან ტაფაზე. ბროწეულის სოუსში ავურიოთ მარილი, დანაყილი წიწაკა და ძალიან წვრილად დაჭრილი ქინძი. შემწვარი ღვიძლი ლანგარზე დავაწყოთ, დავასხათ შეწვის დროს გამოყოფილი სიმსუქნე და შეზავებული სოუსი.

მსუქანი ცხვრის ხორცი დავჭრათ ნაჭრებად, გავრეცხოთ, ჩავყაროთ ქვაბში, დავამატოთ დაკეპილი ხახვი. დავდგათ ცეცხლზე და მოვშუშოთ. დავასხათ მდუღარე წყალი, იმდენი, რომ ხორცი კარგად დაიფაროს. ჩავყაროთ დარჩეული და კარგად გარეცხილი ბრინჯი. შევაზავოთ დანაყილი ნივრით, ქინძით, წიწაკით და მარილით. 

ნაღების კარაქი ავთქვიფოთ შაქართან ერთად, დავუმატოთ კვერცხი. ნელ-ნელა შევურიოთ მაყვლის მურაბა. ჩავამატოთ სოდა, გამაფხვიერებელი და დარიჩინი და კვლავ ავურიოთ. მომზადების ბოლო ეტაპზე მიღებულ მასას შევურიოთ ფქვილი და დაჭრილი თხილი.

პროდუქცია:
ცხელი ხაზი:
+995 370 272000
ავტორიზაცია | რეგისტრაცია
მომხმარებლის სახელი:
პაროლი:
დამიმახსოვრე